Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20241017_181116.jpg

Marcipán bevonatú málnakrémes torta

A piskóta lapokhoz:

3x4 db tojás
3x4 ek. kristálycukor
3x4 ek. rétesliszt
3x1 tk. szódabikarbóna

Málnakrémhez hozzávalók:

2 tasak vaníliás pudingpor
600 ml tej
200 ml málnaszörp
6 ek. kristálycukor
kevés piros ételfesték
15 dkg Ráma margarin
Kb. 5 dkg málna, melyet kettévágunk és a krémbe nyomkodunk

Margarinos krémhez hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor

Bevonat, díszítés:

80 dkg fehér marcipán massza
kb. fél kisüveg kék ételfesték

A torta sütése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot és a szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután kanalanként óvatosan hozzáadjuk a réteslisztet és a felvert tojás fehérjét a tojás sárgájához és jól összekeverjük, majd előmelegített sütőben
kb. 15 perc alatt megsütjük. 3 lapot sütünk egyenként 4-4 tojásból.

Málnakrém elkészítése:

Kimérjük a tejet és a málnaszörpöt majd először egy kevés folyadékkal összekeverjük a pudingport, utána hozzáöntjük a többi tejet és málnaszörpöt is, majd sürüre főzzük, kevés piros ételfestékkel megszinezzük
a krémet. Ezután belekeverjük a cukrot, majd langyosra hütjük és a Ráma margarint - amit előzőleg feldaraboltunk - is hozzákeverjük, utána turmixgéppel felhabosítjuk a krémet, majd hütőbe tesszük.

Margarinkrém készítése:

15 dkg margarint elkeverünk 15 dkg porcukorral, jól összeturmixoljuk vagy villával jól összekeverjük, és ezután kenjük símára a torta tetején, majd a tortát hütőbe tesszük.

Torta betöltése:

Kiválasztjuk a legszebb tortalapot, amit egyenesre vágunk ha nem egyenes és ez lesz a torta teteje. Amikor kihültek a tortalapok, és a málnakrém akkor a málnakrémet egyformán kettéosztjuk és rákenjük a tortalapokra. A felső tortalap tetejére és oldalára nem kenünk málnakrémet!!!
Először rákentük a tortára a málnakrémet, azután megmossuk a málnaszemeket, kettévágjuk a gyümölcsöket és belenyomkodjuk a málnakrémbe, majd még a málnák tetejére is kenünk a málnakrémből.
Ugy gazdálkodjunk, hogy a két tortalap közé egyforma mennyiségü málnaszem és krém kerüljön! A felső tortalap tetejére margarinos krémet kenünk és a torta oldalára szintén margarinos krémet kenünk és hütőbe tesszük a tortát.

Torta bevonása marcipánnal

Megszórjuk a nyújtódeszkát keményítővel és rátesszük a fehér marcipánt, és először jól összegyúrjuk hogy megpuhuljon, majd 4-5 mm-re kinyújtjuk.
Olyan nagyságu legyen, hogy a teljes tortát befedje. Utána kézzel megfogjuk a kinyújtott marcipánt és óvatosan rátesszük a tortára és kézzel rásimitjuk a torta tetejére oldalára. Ha szükséges, akkor megszórjuk porcukorral és tovább igazítjuk kézzel és simitóval a torta tetejére és oldalára. A torta aljáról levágjuk a lelógó végeket.
A megmaradt marcipánhoz fél kisüveg kék ételfestéket teszünk jól összegyurjuk, hagyjuk kicsit dermedni a hütőszekrényben, mert az ételfesték után nagyon puha lesz, majd betüket vágunk ki belőle - HUGO BOSS - és 2 db szalagot készitünk a torta aljára és tetejére körbe. Ezután a megmaradt fehér
marcipánból egy kis fehér rózsát és egy vékony fehér szalagot készitünk valamint a kék marcipánból méretre vágunk - megmérjük, hogy mekkora kell a torta tetejére - 2 db kék frakk kabátrészt és 3 db kék gombot is készítünk marcipánból. A torta tetejére helyezzük a frakkot: először a fehér szalagot tesszük rá, majd jobbról, balról a frakk szárnyait tesszük fel, majd a gombokat is felhelyezzük. A gombok fölé egy kék csokornyakkendőt is teszünk, amit szintén kivágunk marcipánból. Kis vízzel ráragasztjuk a szalagot, a frakk részeket, és a betüket a tortára.

Vigyázat! A marcipán nagyon megpuhul pillanatok alatt, ezért gyorsan kell vele dolgozni és többször vissza kell tenni a marcipán masszát a hütőbe hogy újra megszilárduljon! Kinyújtjuk a masszát és ugy tesszük mindíg a hütőszekrénybe!
Nem szabad a marcipánnal bevont torta alá késsel benyúlni és úgy átrakni más felületre, hanem már eleve azon a tálcán vagy tartó dobozon kell bevonni a tortát marcipánnal, amelyen a torta végső helye lesz!!

Torta készítés sorrendje:

1. megsütjük a 3 db piskóta lapot, majd hagyjuk kihülni
2. megfőzzük a málnakrémet
3. elkészítjük a margarinos krémet
4. betöltjük a torta lapokat a málnakrémmel és belenyomkodjuk a krém közé a málnaszemeket
5. megkenjük a torta tetejét és oldalát a margarinos krémmel
6. hütőbe tesszük a tortát kb. fél órára
7. megszórjuk keményitóvel a nyújtódeszkát
8. rátesszük a nyújtódeszkán levő keményítőre a marcipánt és nyújtófával vékonyra nyújtjuk
9. feltekerjük a kinyújtott marcipánt és rátesszük óvatosan a tortára, melyet kiveszünk a hütőből
10. keményítővel megszórjuk a marcipánt és a tortára símitjuk, igazgatjuk,
használjuk a símitó lapot is
11. késsel levágjuk a tortáról a lelógó marcipán végeket és az alját is
ráigazítjuk a tortára
12. kék vagy fekete ételszinezékkel beszinezzük a megmaradt marcipánt és jól
összegyúrjuk majd kicsit hagyjuk pihenni, utána kinyújtjuk.
13. megformázzuk a kiszinezett marcipánt - 2 db szalagot készítünk: egyet a torta
aljára, másikat a torta tetejére körbe - és kivágjuk a betüket belőle "HUGO BOSS"
14. megvizezzük egy kicsit a kiszinezett marcipán szalagokat, frakk részeket és a betüket, majd a torta oldalára illesztjük a HUGO BOSS feliratot, majd az egyik szalagot a torta aljára a másikat a torta tetejére körbe rátesszük.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 432
Tegnapi: 107
Heti: 843
Havi: 3 482
Össz.: 204 828

Látogatottság növelés
Oldal: Málnatorta marcipánnal
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2025 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »