Palacsinta sütése (21 db lesz belőle)
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
Kb. egy liter tej
3 db tojás
3 ek. olaj + olaj a sütéshez
3 dl szénsavas narancs Fanta üdítő vagy szódavíz
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat, a szénsavas üdítőt és apránként a tejet és jól összekeverjük. A tojásokat felverjük egy külön tálban és beleöntjük a tejes masszába, majd szintén jól összekeverjük, használhatunk turmixgépet is. Ezután kis ideig állni hagyjuk.
A palacsinta sütőben pici olajat hevítünk és amikor forró, akkor mindíg egy-egy merőkanállal beletesszük a folyós palacsinta masszát. Addíg sütjük - egy-két perc - amig meg nem pirul az egyik oldala, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
Ugyanigy készítjük el a többi palacsintát is. Lekvárral vagy túróval ízlés szerint tálaljuk.