Csokis kockák
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
1 zacskó csokis pudingpor
fél liter tej
3 ek. cukor
Tetejére:
5 dkg fehér csoki
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 35 perc lassú tűzön. A csoki pudingot a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 3 ek. kristálycukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor megtöltjük vele a tortát. Ezután hűtőbe tesszük a tortát és amikor kihült akkor egyforma kockákra vágjuk és csokival díszítjük.
A tetejére olvasztott étcsokit teszünk. Gőz felett megolvasztjuk az étcsokit.
Amikor megolvadt azonnal ráöntjük a torta tetejére és késsel elsímítjuk.
Ezután felolvasztjuk a fehér csokit, nejlon zacskóba szedjük, lyukat vágunk rajta és elkezdjük díszíteni a tortát. Keresztbe vonalakat húzunk, majd fogpiszkálóval egy irányba hosszába húzzuk a vonalakat és igy kapjuk meg a tortatető díszét.