Csokis habos piskóta torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 zacskó vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. cukor
10 dkg margarin
1 tábla boci tejcsoki
Tetejére, oldalára:
250 mg. Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
1 tk. kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 35 perc lassú tűzön. Ezután kettévágjuk hosszában a tortát és a végeit levágjuk.
A vaníliás pudingport a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 6 ek. kristálycukrot, és a boci tejcsokit, majd hagyjuk langyosra hülni, ezután beletesszük a margarint és jól összekeverjük, hütőbe tesszük. Amikor kihült, akkor megtöltjük vele a tortalapokat és bevonjuk vele a torta
tetejét és oldalát is. Hagyunk egy kevés krémet a díszítéshez, melybe egy kiskanál kakaóport is teszünk és jól összekeverjük. Kicsit lágy lett a krémem, de az íze tökéletesen finom. Lehet, hogy előtte meg kellett volna olvasztani a csokoládét és langyosan belekeverni, akkor keményebb krémet kaptam volna, de ezt majd máskor kipróbálom.
Ezután félig felverjük a Hulala tejszínhabot és hozzáadjuk a habfixálót, majd keményre verjük a habot és kanállal ráhalmozzuk a torta tetejére, késsel elsímítjuk. Ezután a már kész és kihült megmaradt krémet nejlon zacskóba tesszük, és egy csillagcsöves kinyomóval a torta tetejét megdíszítjük. Hütőbe tesszük kb. egy órára, utána szeletelhetjük.