Tejfölös, sós linzer rudak
200 gr. Margarin
2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
1 púpozott evőkanál só
2 púpozott ek. tejföl
375 gr. finomliszt
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágódeszkát használtam). Majd egy fél órára tegyük a fagyasztóba.
Ha letelt az idő kivesszük, és rudakat vágunk a tésztából derelye metélővel.
(Semmiképp ne hagyjuk fél órával tovább a tésztát a fagyasztóban, mert túlságosan megkeményedik, és nem lehet szépen vágni, akkor ismét várni
kell, amíg kienged annyira, hogy szeletelhető legyen).
A tetejét lekenjük 1 felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk különböző magvakkal, és/vagy reszelt sajttal. Majd egy sütőpapíros tepsibe pakoljuk a kockákat.
Így még jó hidegen betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd a sütőlapon hagyjuk is kihűlni.