Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

kakaos_csiga3.jpg

kigyoretes2.jpg

Kigyórétes, kakaós csiga

Hozzávalók:

75 dkg liszt + még 3 púpozott ek. liszt
21 dkg Ráma margarin
150 g porcukor
1 tasak instant élesztő
5 g só
350 ml tej
2 db tojássárgája + 1 tojás sárgája + 1 ek. tej a kenéshez
1 tasak vaníliás cukor

Töltelék:

A kigyóréteshez: 1 cs. vaníliás pudingpor
400 ml tej, 6 ek. kristálycukor

A kakaós csigához: 2,5 dkg margarin
néhány evőkanál cukrozott kakaópor amennyivel a tésztát beterítjük

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, és a liszt közepére lyukat készítünk. A tejet beleöntjük egy lábasba és hozzáadjuk a feldarabolt margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot.

Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben fakanállal kevergetjük a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, de vigyázzunk, hogy ne melegedjen túl az elegyünk.
A masszát langyos állapotban öntjük a tálban levő liszthez, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. 
A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezvekigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 90 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Az átgyúrás után formázzuk és kb. 15 percig újra pihentetjük a tésztát.

Kigyórétes formázás:

A tésztát téglalap alakúra formázzuk, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, majd a tészta két szélét egyenesre vágjuk és vonalzóval kimérjük és bejelöljük a tészta közepét, hogy a tölteléket jó helyre tegyük. A tészta közepére alul és felül egy kiugró tésztarészt vágunk a sarkoknak, majd a tészta közepére kanállal ráhalmozzuk a tejjel megfőzött vaníliás pudingot majd jobbról, balról kissé ferdén bevagdossuk a tésztát egyenlő vastagságúra, utána felváltva (jobb és bal) ráhajtjuk a vaníliás pudingra a tésztadarabokat, alul és felül pedig a kiugró tésztarészt ráhajtjuk a töltelékre, itt lesznek
a tészták végei. A tészta végekre is ráhajtunk egy-két bevagdosott tésztadarabot, majd 15 percig pihentetjük utána megkenjük tojás sárgájával és betesszük a sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük.
1 db kigyó rétes lett belőle.

Figyelem! Célszerü a jobbról, balról történő bevágás után azonnal, egyenként felváltva ráhajtani a tésztát a töltelékre, igy biztosan nem tévesztjük el a ráhajtási folyamatot.

Kakaós csiga formázása:

A tésztát téglalap alakúra formázzuk, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, felolvasztjuk a 2,5 dkg margarint és rákenjük a tésztára, majd bőven kakaóport szórunk a tetejére, ezután óvatosan feltekerjük a tésztát és nagyon éles, recés késsel 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd kb. 15 percig kelesztjük, utána kb. 22 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és 2 evőkanál cukorral összekevert kevés tejjel meglocsoljuk, majd még néhány percre visszatesszük a sütőbe. Igy szép fényes lesz a tésztánk. 
Összesen 18 db kakaós csiga lett belőle.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 167
Tegnapi: 137
Heti: 783
Havi: 3 015
Össz.: 160 574

Látogatottság növelés
Oldal: Kigyórétes, kakaós csiga
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »