Boci süti
Hozzávalók a tésztához:
11 evőkanál cukor
11 evőkanál olaj
18 evőkanál tej
15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
4 tojás
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
4 evőkanál búzadara
2 db tojás
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS:
Először a túró tölteléket készítjük el: A túrót összekeverjük a búzadarával, tojással, cukorral, vaníliás cukorral.
Tészta készítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk
az olajat, majd adagolva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet
felváltva adagoljuk a masszához. Ezután beleszitáljuk a kakaóport. Végül lazán, alulról felfelé beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kakaós masszát zsírral vagy olajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk (sütőpapírt is lehet használni), majd teás kanállal a túró tölteléket rá szaggatjuk a kakaós tésztára, és boci alakban elosztjuk a kakaós massza tetején. A sütőbe toljuk és 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
Még melegen meg lehet szórni porcukorral, de eredeti állapotában a legszebb!