Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20220212_162334.jpg

Csoki bevonatú piskóta torta

2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x4 ek. rétesliszt
2x1/2 ek. szódabikarbóna

A vaníliakrémhez:

2 csomag vanília pudingpor
800 ml tej
6 evőkanál kristálycukor
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg szoba-hőmérsékletű margarin
2 cs. vaníliás cukor

Díszítés:

1 doboz tejszínhab
1 cs. habfixáló
20 dkg étcsoki
2 dkg margarin
1 ek. porcukor
1 kk. kakaópor

Elkészítés:

Piskóta kerek lapok készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, a szódabikarbónát és jól elkeverjük, fehéredésig. Közben a fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a sárgájához keverjük, 1-1 ek. rétesliszt kíséretében. Ezután előmelegített sütőben az első tortalapot 25 perc alatt, a másik tortalapot 23 perc alatt sütjük meg, összesen 2 db-ot sütünk.

Vanília krém készítése:

A krémhez a pudingot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrűre főzzük. Amikor megfőtt, akkor beletesszük a cukrot és vaníliás cukrot. Amikor langyosra hült a puding, akkor beledolgozzuk a szoba hőmérsékletű vajat és margarint amit előtte kihabosítunk. Hütőbe tesszük egy órára. Ezután két részre osztjuk a krémet, habzsákba tesszük
és 1-1 piskóta lapra rányomjuk, késsel elegyengetjük. A torta tetejére és oldalára is krém kerül.

A torta köré dísz készítése:

Gőz felett megolvasztunk 10 dkg étcsokit gőz felett, nejlon zacskóba tesszük, kisebb lyukat vágunk rajta és díszítő elemeket rajzolunk egy sütőpapírra, melyet előzőleg kimérünk. A torta magasságát és körfogatát kell előtte megmérni. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a csoki hamar megdermed. Amikor megrajzoltuk a mintát, akkor azonnal a torta köré tesszük és benyomkodjuk, majd hütőbe tesszük. Kb. 10 perc mulva óvatosan levehetjük a sütőpapírt
és máris készen van a díszítés.

Torta tetejére:

10 dkg étcsokit gőz felett megolvasztunk, gyorsan ráöntjük a torta tetejére.

A torta közepén kezdjük az öntést és spirálban egyre szélesebb csíkokban öntjük a csokit, majd nagy késsel a széleit eligazítjuk a csokinak, hütőbe tesszük 15 percre.

A torta közepére:

Amikor kihül a torta teteje, akkor egy sablont ráteszünk és az előzőleg összedolgozott 2 dkg margarint és porcukrot rákenjük, majd óvatosan levesszük a sablont és máris készen vagyunk.

Tejszínhab kakaóporral a torta tetejére:

1 kis doboz habtejszínbe teszünk 1 kk. kakaóport, összekeverjük, beletesszük a habfixálót, kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval a torta köré díszeket nyomunk.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 141
Heti: 466
Havi: 2 860
Össz.: 156 989

Látogatottság növelés
Oldal: Csoki díszítésű piskóta torta
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »