Diós, lekváros linzer
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
1 kisebb doboz tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-1 kiskanál sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
Díszítés:
Kb. 5 dkg durvára vágott dió
Tészta készítése:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 2 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval. Én tojással megkentem a lyukas korongokat, ezután rászórtam az előzőleg durvára vágott dióbelet. Előmelegített sütőben az első adagot 18 percig a többi adagot 15 percig sütjük. Megvárjuk amig kihül, utána lekvárral megkenjük a korongokat, majd
a tetejét rátesszük.
Összesen 80 db süti lett, lekvárral összeragasztva 40 db készült.
Ezután fedeles műanyag tálba rakjuk a sütiket. Így tárolva 1-2 hétig is eláll.