Kókusz krémes keksztekercs (2022. jun. 27-én elkészítettük, finom lett)
Töltelékhez:
Ráma 15 dkg
porcukor 10 dkg
1 cs. vaníliás cukor
2,5 dkg kókuszreszelék
A tésztához:
25 dkg darált keksz
1,5 ek. keserű kakaópor
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1,5 ek. baracklekvár
15 dkg Ráma margarin
1/2 teáskanál rumaroma
Kb. 0,5 dl tej (annyi amennyivel a tészta nyújtható lesz)
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket: jól összedolgozzuk a margarint a cukorral és a kókusz reszelékkel, és kb. 1 óra hosszáig hütőbe tesszük, amig a margarin meg nem dermed.
Ezután készítjük el a tésztát: A kekszet, a kakaót, a porcukrot, vaníliás cukrot, a baracklekvárt, a Ráma margarint és a rumaromát egy nagyobb tálban összekeverjük, majd összegyúrjuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy a tészta összeálljon, és nyújtható legyen. Lágyabb tésztát kell kapnunk.
Ezután a tésztát azonnal kinyújtjuk téglalap alakúra. A széleit, a sarkokat kézzel egyenesre igazgatjuk, hogy szép legyen a tekercsünk. Ezután kivesszük a hütőből a megdermedt krémes margarinos tölteléket, és rákenjük a tésztára úgy, hogy kb. 2-3 cm-es szakaszra nem teszünk krémet a tészta alján és óvatosan feltekerjük. A feltekerést a tészta tetejéről kezdjük. Érdemes sütőpapírt tenni a tészta alá, azon nyújtani és feltekerni.
Kb. 4 óra hosszára - amig meg nem szilárdul a tészta - hütőbe tesszük. Kivesszük a hütőből, majd kókusz reszelékben meghempergetjük és feldaraboljuk a a tekercset. Ebből a mennyiségből egy tekercs lesz.