Házikó kekszből sütés nélkül
Hozzávalók:
1 csomag + 12 db háztartási keksz
4 db babapiskóta
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
6 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor (itt nem kell margarin)
Mártogatáshoz:
kb. 2 dl tej
Krém készítése:
A csokis pudingporokat megfőzzuk a tejjel, beletesszük a cukrot. A csokis pudingba amikor kihült teszünk Ráma margarint is és turmix géppel fellazítjuk. A vaníliás pudingport szintén megfőzzük a tejjel, cukorral ízesítjük, de nem turmixoljuk és margarint sem teszünk bele, kihütjük mindkét
pudingot. A csokis pudingot hütőbe tesszük kb. fél órára, a vaníliás pudingot nem tesszük a hütőbe csak hideg vízbe állítjuk a lábast és addíg kevergetjük amig kihül.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára teszünk folpackot és két sorban 6-6 kekszet teszünk egymás mellé és minden kekszdarabot tejjel puhítunk (belemártjuk a kis tálkába öntött tejbe az ecsetet és megkenjük vele az egész sor kekszet). Ezután a hütőből elővesszük a csokis pudingot és kanállal ráhalmozzuk a kekszekre
a pudingot és késsel elsímítjuk. Ezt négyszer megismételjük, mivel négy soros a süteményünk, tehát 48 db kekszből áll. Végül a negyedik sor tetejére is teszünk csokis pudingot háromszög alakban és rátesszük a maradék kekszeket jobbról balról a pudingra, ez lesz a háztető. A háztetőt vaníliás
pudinggal kenjük meg és a ház négy sarkára is teszünk vaníliás pudingot. A ház oldalait viszont csokis pudinggal kenjük meg. A ház tetejére kerül néhány babapiskóta, melyből az egyik lesz a kémény.
A ház elejére egy fél babapiskótát teszünk, ez lesz az ajtó, a ház két oldalára tesszük a maradék kekszet és babapiskótát, ezek lesznek az ablakok.
Egy éjszakára hütőbe tesszük a sütit, hogy megpuhuljon a keksz és az ízek jól összeérjenek. Másnap lehet fogyasztani a sütit.