Szívvel díszített rezgő süti
Hozzávalók:
2 nagypohár tejföl
1 nagypohár joghurt
kevés lila ételszínezék
250 ml málnaszörp + 250 ml víz
4x3 ek. porcukor
5 tasak zselatin
Elkészítés:
Először az első tasak zselatint meleg vízzel feloldom, majd a 250 ml málnaszörpöt hozzáöntöm és jól összekeverem. Ezután tepsibe öntöm és hütőbe teszem. Amikor megszilárdul akkor kis szíves szaggatóval kiszaggatom a zseléket és külön teszem egy tányérba a hütőbe.
Az első réteghez felhasználok egy nagy pohár tejfölt, 3 ek. porcukrot teszek bele és egy kevés lila ételszínezéket és jól összekeverem. Ezután a második tasak zselatint 1 dl meleg vízzel feloldom, majd hozzáöntöm a tejfölös keveréket és egy másik tepsibe öntöm, hütőbe teszem. Fél óra alatt megszilárdul, utána jön a második réteg, melyet ugyanigy készítek el, csak ételfestéket nem teszek bele, igy ez fehér marad. Ezt is beleöntöm a tepsibe az első réteg fölé, majd hütőbe teszem, fél óra alatt megszilárdul
utána jön a harmadik réteg. Ezt az első réteghez hasonlóan készítem el, majd hütőbe teszem. Fél óra múlva amikor megszilárdul, akkor a harmadik réteg tetejére halmozom az előzőleg kiszaggatott kis rezgő szíveket. Ezután a negyedik réteghez fél liter vízzel melegítem fel a zselatint, majd 3 ek. porcukrot keverek a vízbe és a kis szívekre öntöm. Ismét hütőbe teszem, ez már kb. 1,5-2 óra alatt szilárdul meg és utána lehet fogyasztani.