Szivárvány torta receptje
Hozzávalók:
4x2 tojás
4x2 ek. rétesliszt
4x1/2 tk. szódabikarbóna
4x2 ek. kristálycukor
Töltelékhez:
4 db tojás
20 dkg étcsoki
2 ek. kakaópor
20 dkg kristálycukor
25 dkg Ráma margarin
Tetejére:
500 ml Hulala tejszínhab
néhány csepp piros, zöld ételfesték
Elkészítés:
A piskóta tortát négy részletben sütöttem ki. Először a 4 tojást szétválasztottam külön a sárgáját, külön a fehérjét egy-egy tálba tettem. A sárgájához hozzákevertem a 2-2 ek. cukrot és a fél teáskanál szódabikarbónát. A fehérjét felvertem habnak és hozzáadagoltam
kanalanként a négy evőkanál réteslisztet és óvatosan összekevertem a tojásárgájával.
Az előzőleg kikent tortasütőbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem. A másik tortalapot ugyanigy készítettem el.
A csokikrém a következő módon készült: a négy tojást, kakaóport, kristálycukrot összekevertem jó alaposan, majd egy nagyobb edénybe vizet tettem forralni és erre rátettem az összekevert masszát. Vízgőz felett, állandó keverés mellett hozzáadtam az előzőleg összetört csokidarabkákat és még 2-3 percig főztem. Amikor kicsit hülni kezdett akkor hozzáadtam az előzőleg kihabosított margarint és addig kevertem, amig el nem olvadt.
Ezután kb. 15 percre hűtőbe tettem a masszát, és ezután a kihült tortalapokra kentem.
A torta tetejét, oldalát tejszínhabbal díszítettem csillagcső segítségével. Előzőleg felvertem a tejszínhabot, habfixálót tettem bele és elkezdtem díszíteni. A rózsaszín réteghez néhány csepp ételfestéket kevertem a tejszínhabba és habfixálót tettem, ezután vertem fel, majd habzsákba téve, csillagcsővel díszítettem a tortát.