Diós keksztekercs
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1 ek. rumaroma
5 dkg olvasztott margarin
8 ek. sárgabaracklekvár
0,3 dl tej
Krémhez:
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
7 dkg darált dió
Szóráshoz:
3 dkg (kb. 4 ek.) darált dió
1 ek. porcukor (ezeket összekeverjük)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba öntjük, majd összedolgozzuk. A krémhez először kb. 1 percre megolvasztjuk a margarint és utána habosra keverjük a margarint a porcukorral és a darált dióval. Ezután kb. fél-egy órára hütőbe tesszük a krémet dermedni.
A tésztát két réteg folpack között körülbelül 4 mm vékony, téglalapra nyújtjuk, majd a diós krémet egyenletesen eloszlatjuk rajta és a hosszabbik oldaláról feltekerjük.
Megszórjuk darált cukros dióval és folpackba csomagolva pár óráig a hűtőben pihentetjük. Pihentetés után egy éles késsel szeletelhető.