Amerikai palacsinta bögrés recept (összesen 9 db palacsinta lett belőle)
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 csipet só
2 ek. cukor
Egy tasak sütőpor
5 dkg Ráma margarin (olvasztott, de nem forró)
1 db tojás (L-es)
A sütéshez:
1-1 evőkanál olaj minden palacsintához
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott margarint (mikróban félig felolvasztjuk a margarint és kanállal addíg keverjük, amig teljesen felolvad, igy nem lesz forró) és simára keverjük a tésztát.
Egy serpenyőben olajat melegítünk. Amikor már forró az olaj, akkor egy-egy merőkanállal kisebb adagokat teszünk a serpenyő közepébe, megvárjuk amig a massza magától szétterül, és kis lángon addig sütjük a palacsintákat, amíg buborékos nem lesz a tetejük. Lassú tüzön sütjük. Egy határozott mozdulattal
kb. 1 perc múlva megfordítjuk a palacsintát, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
Összesen 9 db kis palacsinta lesz belőle!