Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

kifli_dios_kakaos_lekvaros2.jpg

Diós, lekváros, kakaós kiflik

Hozzávalók:

75 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
50 g porcukor
1 tasak instant élesztő
5 g só
350 ml tej
2 db tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
1 tasak vaníliás cukor

Kakaós töltelék:

2 ek. kakaópor
4 ek. porcukor
2,5 ek. tej

Diós töltelék:

20 dkg cukrozott darált dió
2,5 ek. tej

Lekváros töltelék:

1-1 ek. baracklekvár


Tészta elkészítés:

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére lyukat készítünk. A tejet beleöntjük egy lábasba és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot.
Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben fakanállal kevergetjük a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, de ügyeljünk arra, hogy ne melegedjen túl az elegyünk, ne forrjon fel. A masszát langyos állapotban öntjük a liszt közepébe, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 60 percig.
Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Az átgyúrás után 6 dkg-os gombócokat formázunk belőlük és ezeket a gombócokat kb. 25 percig újra kelesztjük, pihentetjük a tésztát. Ebből a mennyiségből nekem 22 db
gombócom lett.

A töltelékekhez a hozzávalókat jól összedolgozzuk - kivéve a lekvárt. Arra kell vigyázni, hogy a ne legyen folyós a töltelék.

Kifli formázása: (Vigyázat! Nagyon pici lisztet tegyünk csak a gyúrótáblára,

mert másképp nem tudunk rendesen formázni! Lehetőleg csak a nyújtófát

lisztezzük meg, a tésztát csak pici liszt érje!)

A kiflihez először gombócokat készítünk, majd ezeket 25 percig pihentetjük, ezután minden egyes gombócot kerekre nyújtunk és az egyik szélébe tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a tészta egy kisebb részét
a töltelékre és jól lenyomkodjuk. Ezt követően a tészta másik részét derelye metélővel csíkokra vagdossuk, és ezeket a csíkokat egyenként felváltra jobbra hajtjuk, majd a másik csíkot ráhajtjuk a tésztára. Még kb. 15 percig kelesztjük, majd tojással lekenjük a kifliket és előmelegített sütőben
30 perc alatt megsütjük.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 137
Heti: 728
Havi: 2 960
Össz.: 160 519

Látogatottság növelés
Oldal: Kifli diós, kakaós, lekváros
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »