Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20200718_134600.jpg

Dobos torta készítése

Tortalap hozzávalók:

12 db tojás
12 ek. kristálycukor
12 ek. rétesliszt
6x1/2 tk. szódabikarbóna

Krém töltelék hozzávalók:

4 db tojás
280 g. vaj vagy margarin

20 dkg cukor

1 ek. kakaópor

20 dkg étcsoki

Karamell hozzávalók:

12 g. kristálycukor
1 tk. margarin

1 tk. citromlé

Díszités hozzávalók:

1 doboz Hulala tejszínhab
1 ek. kakaópor
1 tasak habfixáló

Elkészítés:

Először 6 db kerek tortalapot sütünk 6x2 tojásból a szokásos módon: szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját cukorral és szódabikarbónával jól elkeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot a tojássárgájába és kanalanként adagoljuk hozzá a réteslisztet, majd az előzőleg sütőpapírral bélelt kerek tortaformába tesszük a masszát és 10-15 perc alatt megsütünk 1-1 lapot. A sütőt természetesen
kb. 15 perccel a sütés előtt bekapcsoljuk, előmelegítjük.

A krémhez a 4 db tojást a cukorral gőz felett laza krémmé főzünk. A  margarint a  kakaóporral külön tálban jól összekeverjük. majd gőz felett

a csokit felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajas masszához. Amikor kihül a tojásos massza, akkor beleöntjük a vajas kakaós masszát és jól összekeverjük, majd pár órára vagy egy egész éjszakára hütőbe tesszük.
Amikor a krém kihül, akkor az 5 db kerek lapot megkenjük vele, a legszebb hatodik lapot félretesszük.
A karamellhez a cukrot és a margarint kis lábasban, lassú tüzön felolvasztjuk, időnként megrázogatjuk a lábast, de nem kell fakanállal megkeverni a cukrot.
Amikor teljesen felolvadt a cukor, akkor azonnal ráöntjük a félretett legszebb tortalapra és vajas késsel gyorsan elsímítjuk, majd szintén bevajazott késsel nagyon gyorsan rányomjuk a kést többször is a karamellre, igy készítjük el a torta szeleteket. Nem szabad kihúzni a kést benyomás után csak gyorsan felemelni és annyiszor a karamellbe nyomni, ahány szelet tortát szeretnénk készíteni. Sietni kell, mert a karamell nagyon gyorsan megdermed, utána már nem tudjuk kenni csak ha ismét felmelegítjük. Erre is van lehetőség ha még is valamiért hibáznánk, de a legjobb elsőre jól megcsinálni a torta tetején a karamellt.
Nekem elfogyott a krémem, ezért a díszítést már csak tejszínhabbal tudtam megoldani. Ehhez fel kell verni a Hulala tejszínt habnak, amikor félig már felvertem a habot, akkor a habfixálót is bele kell tenni, valamint 1 ek. kakaóport is keverjünk el benne felverés előtt hogy szép színe legyen.
Ezután habzsákba kell tenni és díszítő csővel a torta szélét és oldalát megdíszítjük.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 108
Tegnapi: 149
Heti: 587
Havi: 2 819
Össz.: 160 378

Látogatottság növelés
Oldal: Dobos torta készítése
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »