Elza jégvarázs torta eperkrémmel
Piskótához:
3x4 db tojás
3x4 ek. kristálycukor
3x4 ek. rétesliszt
3x1 tk. szódabikarbóna
Eper krémhez:
1 kis doboz eper
3 csomag epres pudingpor
1200 ml tej
10 ek. kristálycukor
25 dkg Ráma margarin
Margarin krémhez a torta tetejére és oldalára:
15 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
Díszítéshez:
1 db Elza tortaostya a torta tetejére középre
1 teáskanál jégzselé a tortaostya tetejére
1-2 cm kihagyása a széleknél
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
piros ételfesték + fehér habtejszín
Piskóta elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk, sütőpapírt teszünk egy 26 cm-es kerek tepsibe, majd a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és óvatosan összekeverjük. A réteslisztet is
kanalanként adagoljuk a tojás sárgájához és óvatosan összekeverjük, majd beleöntjük a tortasütőbe és kb. 15 perc alatt megsütjük. 3 db lapot sütünk 4-4 tojásból. Amikor kihültek a lapok, akkor a krémet 3 felé osztjuk és megkenjük vele a tortalapokat. A torta oldalát margarinos krémmel kenjük meg.
Vigyázat: A torta tetejét nem kenjük meg vele, azt külön margarinos krémmel fogjuk megkenni közvetlenül azelőtt, hogy az Elza tortaostyát feltennénk rá!!
A torta oldalát is margarinos krémmel kenjük meg.
Eperkrém elkészítése:
A pudingport egy kis tejjel és 6 evőkanál eperszörppel símára keverjük, majd hozzáadjuk az összes tejet és sürüre főzzük, majd levesszük a tűzről, beletesszük a 10 evőkanál kristálycukrot, és időnként megkavargatva, hideg vízbe állítva a lábast kihűtjük. Ezután a habosra kevert margarinnal egynemű
krémmé keverjük, és utána turmixgéppel felverjük. Ezt követően kb. fél órára hütőbe tesszük, utána lehet kenni vele a tortát.
Margarinkrém készítése:
10 dkg margarint elkeverünk 10 dkg porcukorral, jól összeturmixoljuk vagy villával kihabosítjuk és ezután kenjük símára a torta tetején!! Ezután azonnal rátesszük az Elza tortaostyát!!
Torta betöltése:
Az első tortalapra rásimítjuk a krém felét, majd rárakjuk a negyedekbe vágott eper felét, hasonló módon járunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, de a harmadik lapra egyenlőre semmilyen krémet nem teszünk, mert ide kerül a margarinkrém és a tortaostya.
Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Torta díszítése:
Felverjük kemény habbá a Hulala tejszínhabokat habfixálóval, külön-külön tálba. Az egyik tálba a tejszínhabhoz piros ételfestéket teszünk és azzal jól összekeverjük, a másik tejszínhabot fehéren hagyjuk. Elkészítjük a margarin krémet is és habzsákba tesszük csillagcsöves kinyomóval.
Ezután először az Elza tortaostya körül margarin krémmel díszítjük a tortát úgy, hogy a margarinkrém az ostya szélét lenyomja, ne pördüljön fel. Ezután a torta tetejére (margarinkrém tetejére) körbe rózsaszín és fehér színű habtejszín rózsákat is nyomunk felváltva, amihez piros ételfestéket használunk, majd a torta oldalát csíkokban díszítjük felváltva a rózsaszín és fehér tejszínhabbal, alul körbe is felváltva díszítjük kis habrózsákkal a tortát fehér és rózsaszín tejszínhabbal.
Részletes leírása a tortaostya felrakásának:
https://tortadekor.blogspot.com/2015/08/ostyakep-felhelyezese-tortara.html
Elza tortaostya felhelyezése:
A torta betöltése után körbevágjuk a tortaostyát, majd a margarinnal megkent torta tetejére óvatosan rátesszük a tortaostyát és óvatosan rányomkodjuk száraz kézzel a tortára az ostya közepétől kezdjük és a szélek felé haladva símítjuk a tortaostyát.
Ezután a torta tetejére középre és teszünk egy teáskanál jégzselét, amit azonnal szétkenünk a kanállal, majd hosszú életlen késsel is elsímitunk az ostya tetején.
Vigyázat! Törékeny az ostya és ezért kell vele óvatosan bánni. A gyorsaság azért kell, mert a felolvadhat a festék ha sokáig tartjuk rajta a kezünket!!