Fatörzs torta
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 csomag csokoládés pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
Tetejére:
10 dkg margarin
3 ek. porcukor
2 ek. kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szóbadikarbónát, és ezeket jól összedolgozzuk. A fehérjéből kemény habot verünk, ezután a habot és a réteslisztet kanalanként, óvatosan a sárgájához keverjük. A masszát kerek tortasütőbe tesszük. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük a süteményt és állni hagyjuk, egy nehezékkel kitámasztjuk hogy ne tekeredjen ki. Közben a csokoládés pudingport megfőzzük a tejjel és teljesen kihütjük. Amikor már jól besürűsödött és nem folyékony, akkor megkenjük vele a kihült piskótát.
A margarint fél percre a mikróba tesszük, ezután porcukorral és kakaóporral jól összekeverjük, majd rákenjük a piskóta tekercs tetejére, villával mintázzuk. Ezután az egyik tekercset ék alakban bevágjuk és a másik mellé illesztjük, bekenjük a margarinos krémmel és villával mintázzuk.