Rakott krumplis kerek torta
Hozzávalók:
7 db nagyobb krumpli
6 db tojás
2-3 ek. liszt
1/2 doboz tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kiskanál margarin
1 db lecsókolbász (kb. 20 dkg)
1 szál újhagyma
Díszítés:
Amikor kisült a torta, akkor kb. 15 szelet vastag kolbászból rózsát készítünk,
a torta közepébe tesszük, a torta szélét körbe rakjuk főtt tojással és 1 db
paradicsomot felszelünk, ezt a tojások közé tesszük.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk és hideg sós vizben feltesszük főlni.
Ezután összetörjük a krumplit, és egy kis felaprított újhagymát valamint 1 tojást, lisztet, sót, borsot keverünk bele, ezzel jól összedolgozzuk.
Forrásban levő vízben megfőzzük a tojásokat, majd hideg vízzel leöblítve leszedjük a héját. A kolbász héját is levágjuk, majd felkarikázzuk a tojással együtt.
A kerek tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát margarinnal kikenjük, és először egy réteg krumplit, majd a tetejére tojást, tejfölt, kolbászt halmozunk, majd befedjük egy másik réteg krumplival és a tetejére szintén tejfölt és néhány kolbász darabot teszünk.
Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.