Piskóta tekercs vaníliás pudinggal
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
6 ek. rétesliszt
Töltelék:
1 tasak vaníliás pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
7,5 dkg margarin
Tetejére díszítésnek:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
kevés piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd egy tortalapot sütünk. A sütési ideje 30 perc. Amikor megsült a tortalap, akkor
a sütőpapírral együtt még forrón feltekerjük és hagyjuk kihülni. Kesztyüben dolgozzunk nehogy megégjen a kezünk! Amikor kihült a tekercs akkor kettévágjuk és megtöltjük krémmel.
A vaníliás pudingot a tejjel megfőzzük, besűrítjük, és hozzákeverjük a 3 ek. kristálycukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor a margarint is hozzákeverjük, robotgéppel felverjük, kb. fél órára hütőbe tesszük, majd megtöltjük vele a kihült piskóta tekercs belsejét és külsejét.
Ezután belekeverünk a Hulala tejszínhabba egy kevés piros ételfestéket, majd kicsit verjük a tejszínt utána a habfixálót is beletesszük és kemény habbá verjük. Ezt követően habzsákba tesszük kanállal a rózsaszínü tejszínhabot, csillagcsöves kinyomóval díszítjük körbe a piskóta tekercset, utána kis időre hütőbe tesszük és máris készen van a torta.