Linzer nyuszik, tojások és kosár
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
25 dkg Rama margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
Kb.15-20 dkg sárgabaracklekvár (amennyit a tészta megkíván) a kész sütik megtöltéséhez)
Díszítés:
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 ek. keményítő
1/2 ek. citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána folpackba csomagolva fél óráig
hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 mm vastagra. Ezután kiszúrjuk a nyuszi és tojás mintákat. Ezután tojás sárgájával megkenjük a nyuszi és tojás egyik felét, majd tepsibe tesszük.Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük a sütik egyik felét, a másikat pedig rátesszük a tetejére.
A kosárhoz négyszögletesre nyújtjuk a tésztát, csíkokat vágunk belőle és rácsokat készítünk. A kosár füléhez két tésztadarabot összefonunk, a kosár alja egy tésztacsikból készült.
Cukormázzal díszítjük. A cukormázhoz összekeverjük a hozzávalókat, robotgéppel fellazítjuk, utána nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta és ezután díszítjük.
Ez a süti nagyon puha és omlós lesz, nem kell napokat várni arra, hogy megpuhuljon. Fedeles műanyag tálba rakjuk. Így tárolva 1-2 hétig is eláll.