Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20250228_150901.jpg

Francia krémes házilag

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg búza finomliszt
15 dkg margarin
1 tojás sárgája
1 evőkanál ecet (10 %-os)
100 ml tejföl (20 %-os)
1 csipet só

Krémhez:

4 cs. vaníliás pudingpor
1600 ml tej
12 ek. kristálycukor
6 tojás sárgája
20 dkg margarin
4 ek. liszt

Habhoz:

5 dl habtejszín

2 db habfixáló

Tetejére:

10 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg margarin

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd megmérjük a tésztát, és két egyenlő súlyú gombócra osztjuk, utána folpackba csomagolva kb. 1 órára hőtőbe tesszük. A jól lehűtött tésztát téglalap alakúra formázzuk, egyesével kinyújtjuk lisztezett deszkán egy közepes tepsihez méretezve. Amikor kinyújtottuk a tésztát, akkor rátesszük a tepsit és körbevágjuk a tésztát, felcsavarjuk a nyújtófára és óvatosan a tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk.
A második tésztalapot egyenlő nagyságú kockákra vágjuk még sütés előtt, igy könnyebb lesz rátenni a sütemény tetejére és nem törik meg a lap.
Kicsit nagyobb legyen a tészta mérete mint a tepsi, mert sütéskor összehúzódik a tészta.
A leeső részeket félretesszük, később azt is megsütjük.
A tepsiben alacsony fokon 15 perc alatt megsütjük a lapokat. 10 perc után érdemes megnézni a tésztát nehogy túlsüljön.

Krém készítése: 


Először a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel elkeverjük, majd egyenként beletesszük a tojássárgáját és azt is jól elkeverjük, ezután hozzáöntjük a többi tejet is, és sűrű krémet főzünk és még melegen belekeverjük a cukrot.
Amikor langyosra kihűlt a krém, akkor belekeverjük a sütőmargarint és robotgéppel simára keverjük.

A tetejére:


A csokit margarinnal gőz felett megolvasztjuk és azonnal rákanalazzuk a kis tészta lapokra. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar megköt a csoki.

Az egyik kisült lapra a kihült krémet ráhalmozzuk. A tejszínt keményre felverjük, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk egyeletesen. Még nem tesszük rá a felső lapot.
A csokit margarinnal gőz felett megolvasztjuk és azonnal rákanalazzuk a kockákra vágott felső lapocskák tetejére, ezután hütőbe tesszük hogy megdermedjen, és amikor megdermedtek a csokis lapocskák, akkor rátesszük egyenként a sütemény tetejére. Ezt követően hűtőbe tesszük, egy éjszakát pihentetjük.
Erre azért van szükség, hogy az alsó sütilap is megpuhuljon és szeletelhető legyen.
Ezután óvatosan, éles recés késsel felszeleteljük úgy, hogy az alsó lap ne törjön meg.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 319
Tegnapi: 107
Heti: 730
Havi: 3 369
Össz.: 204 715

Látogatottság növelés
Oldal: Házi francia krémes
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2025 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »