Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

dobos_torta2.jpg

dobos_torta10.jpg

DOBOSTORTA AHOGY ÉN KÉSZÍTETTEM

A hozzávalók egy 22 cm átmérőjű, 8 szeletes tortához elegendőek.
A dobos torta hozzávalói:

Tésztához:

10 S méretü (kicsi) tojás
10 ek. kristálycukor
10 ek. rétesliszt
1/2-1/2 tk. szódabikarbóna
olvasztott vaj

Krémhez:

2 tasak csokis pudingpor
750 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin

Dobostetőhöz:

15 dkg átszitált porcukor
1 ek.olaj
1 tk. citromlé (ez világosítja a cukrot, nem lesz túl sötét)

A dobostorta készítésének fázisai:

tészta készítés,
a dobostorta krém
és a dobostető elkészítése:

A torta tésztája egy vajas piskóta, melynek készítése hasonlít a hagyományos piskótáéhoz, a különbség pusztán annyi, hogy a végén olvasztott margarint is teszünk bele.

A dobostorta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük, amikor a tojáshab már állóképes hozzáadjuk a cukrot.
A tojássárgákat egy kézi habverő segítségével kicsit kihabosítjuk, majd a habhoz adagoljuk, óvatosan összeforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet és legvégül az olvasztott vajat is.
Egy 22 cm-es kerek tortaforma aljára a méretének megfelelő nagyságú kört vágunk a szilikonos sütőpapírból, így biztosak lehetünk benne, hogy nem ragad rá a tésztánk a forma aljára.
Én két kerek lapot sütöttem, és ezeket kettévágtam, amikor kihült a tészta, igy lett 4 db tortalapom.

A dobos krém elkészítése:

A csokis pudingot megfőzzük, besüritjük a tejjel, 6 ek. cukorral összekeverjük, kihütjük, majd az előzőleg összedarabolt margarint belekeverjük, turmixoljuk és hütőbe tesszük kb. fél órára.

A dobostorta összeállítása:

A krém 1/4 részét félretesszük a torta oldalának bevonásához és díszítéshez, a maradékot 5 kb. egyforma részre osztjuk.
A három lapot megkenjük a krémmel.

Karamell elkészítése:

Végül elkészítjük a koronát a tortánkra, a doboscukrot (karamellt). Szükségünk lesz hozzá átszitált porcukorra, egy evőkanál étolajra, kenőkésre, széles, 2 db hosszú pengéjű késre.
A porcukrot kis lábasba öntjük, lassú tüzön aranysárga színűre karamellizáljuk. Nem kell kevergetni a cukrot, csak időnként rázzuk meg a lábast. Kesztüben kell dolgozni óvatosan, mert nagyon forró
a karamell. Amikor készen van a karamell, akkor a negyedik lapunkra öntjük és margarinos késsel gyorsan elkenjük. Sietni kell, mert a karamell gyorsan megköt.

Minden jelölés, szelés előtt margarinnal kenjük be a kések pengéjét!!! Ez nagyon fontos, mert másképp beleragad a késünk a karamellbe! Két késsel érdemes dolgozni hogy gyorsabban haladjunk!

A kenőkéseket előkészítjük: margarinnal bekenjük, majd a késeket margarinnal ismét bekenjük és bejelöljük a szeleteket. Minden jelölés után újra és újra bekenjük a kést margarinnal, tehát csak egyszer húzzuk át erős, biztos mozdulattal a tortaszeleten a karamellt, és utána margarinnal bekenjük, és újra áthúzzuk a karamellt a késsel, igy lesz 8 db szeletünk.
A végén éles késsel feldaraboljuk a karamellt nyolc szeletre és rátesszük az előzőleg már bekrémezett torta tetejére és finoman rányomkodjuk.

Díszítés:

A maradék krémet habzsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és alját.
A torta oldalát torta fésüvel óvatosan áthúzzuk, igy szép csíkos lesz.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 142
Tegnapi: 137
Heti: 758
Havi: 2 990
Össz.: 160 549

Látogatottság növelés
Oldal: Dobos torta ahogy én készitem
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »