Fanta szelet2
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. rétesliszt
2 ek. kakaópor
2 ek. olaj
Első lapra töltelék:
450 mg. tehéntúró
10 ek. porcukor
10 mg. Ráma margarin
Második lapra töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
Tetejére:
400 ml fanta narancs üdítő
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak, a sárgájához keverjük a 6 ek.cukrot, 2 ek. kakaóport, olajat, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A felvert habot és a lisztet kanalanként, óvatosan hozzá adagoljuk, összekeverjük és a masszát tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kihült tésztát kettévágjuk, az egyik felébe beletesszük a túrós krémet, a másik felébe a vanília pudingos krémet tesszük bele. A túrós krém tetejére tesszük a másik sütemény lapot, a második lap tetjére öntjük a vanília pudingot amikor még kissé folyós, de már hideg a puding akkor öntjük rá. Ezután a kihült, kissé még folyós fanta pudingot öntjük a vanília puding tetejére. A pudingokat késsel elsímitjuk a süti felületén.
Fogyasztás előtt mind a négy oldalából levágunk a sütinek, vonalzóval kimérjük, majd kocka alakban szeleteljük. Egy órára hütőbe tesszük, utána szeleteljük és fogyaszthatjuk.