Meggyes pite magas tészta, potyogtatós
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg cukor
3 dl víz
1 dl napraforgó olaj
40 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
1 nagy üveg meggy (magozott)
Elkészítés:
Van, aki a meggyet belisztezi, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára. Ennél
a tésztánál nem kell.
Kivajazzuk-lisztezzük a kisebb, magasabb tepsit.
A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral
fehéredésig keverjük. Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
Felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük. Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
Tűpróbáig sütjük, ez nekem 55 percet vett igénybe.