Habbal, csokival díszített torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
1 zacskó csokis pudingpor
fél liter tej
3 ek. cukor
Tetejére:
10 dkg (egy tábla) fehér csoki
5 dkg étcsoki
250 mg. Hulala tejszínhab
kevés piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 35 perc lassú tűzön.
A csoki pudingot a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 3 ek. kristálycukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor megtöltjük vele a tortát.
A tetejére olvasztott csokit teszünk. Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit.
Amikor megolvadt azonnal ráöntjük a torta tetejére és késsel elsímítjuk.
Ezután felolvasztjuk az étcsokit, nejlon zacskóba szedjük, lyukat vágunk rajta
és elkezdjük díszíteni a tortát. Keresztbe vonalakat húzunk, majd fogpiszkálóval egy irányba hosszába húzzuk a vonalakat és igy kapjuk meg a tortatető díszét. Ezután félig felverjük a Hulala tejszínhabot és hozzáadjuk a habfixálót, majd keményre verjük a habot. Ezt követően nyomózsákba tesszük a fél adag fehéret a másik felét piros ételfestékkel színezzük és díszítjük vele a tortát.