Sajtos, sós rúd
Hozzávalók a tésztához
60 dkg liszt
30 dkg margarin
2 ek. só
2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
4 ek. tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
15 dkg reszelt sajt a tésztába + 15 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Először a sajtot lereszeljük, előkészítjük a tojások sárgáját és a kenéshez való tojást. A lisztet a sót a szódabikarbónát elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, margarint, reszelt sajtot és a tojás sárgákat is. Ezeket összegyúrjuk és kb. egy órára hütőbe tesszük. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1,5 cm vastagra és lekenjük tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal, ezután rúd alakban feldaraboljuk a tésztát és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.