Hógolyó másképp
Piskóta hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
800 ml tej
Díszítés hozzávalók:
5 dkg kekszmorzsa
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjét felverjük kemény habnak és lassan adagoljuk kanalanként a tojás sárgájához a habot és a réteslisztet. Óvatosan összekeverjük és tepsibe símítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihülni, majd kerek szaggatóval 24 db kis korongot szaggatunk a piskóta tésztából.
A töltelékhez megfőzzük a pudingot tejjel és cukorral, majd amikor összesürüsödött, akkor hideg vízbe tesszük és kihütjük, majd a margarint beletesszük amikor kihült, de még nem dermedt meg teljesen a puding. Jól összekeverjük és egy óra hosszára hütőbe tesszük.
Amikor kihült, akkor két kis piskóta korong közé tesszük a tölteléket (jó sok tölteléket teszünk egy-egy korongba, majd a kis korongok oldalát és megkenjük pudinggal (a tetejét nem kenjük meg). Ezután a sütik oldalát kekszmorzsába forgatjuk (azért nem kókusz reszelékbe forgattam, mert a család nem szereti) 12 db összeragasztott kis korongom lett
belőle. Hütőbe tesszük, közben elkészítjük a díszitést.
Először a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, nejlon zacskóba tesszük, melyen egy kis lyukat vágunk. Ezután felolvasztjuk gőz felett az étcsokit a margarinnal, és egy-egy kanállal ráteszünk a kis piskóta korongok tetejére a folyékony csokiból. Gyorsan kell dolgozni, mert a csoki hamar megdermed. Közben a fehér csokival spirálokat rajzolunk az étcsokira és fogpiszkálóval mintákat húzunk. Hütőbe tesszük egy-két órára a sütit, utána fogyasztható.