Elza jégvarázs torta citromkrémmel
Piskótához:
3x4 db tojás
3x4 ek. kristálycukor
3x4 ek. rétesliszt
3x1 tk. szódabikarbóna
Citromos krém hozzávalók:
3 cs. Vaníliás pudingpor
1200 ml tej
25 dkg margarin
3 citrom leve
14 ek. kristálycukor
Margarin krémhez a torta tetejére és a torta oldalára:
15 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
Díszítéshez hozzávalók:
1 db Elza tortaostya a torta tetejére középre
1 teáskanál jégzselé a tortaostyára
1-2 cm kihagyása a széleknél
2 db Hulala tejszínhabbal
2 cs. habfixálóval
kék ételfesték + fehér tejszínhab
Piskóta elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk, sütőpapírt teszünk egy 26 cm-es kerek tepsibe, majd a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és óvatosan összekeverjük. A réteslisztet is
kanalanként adagoljuk a tojás sárgájához és óvatosan összekeverjük, majd beleöntjük a tortasütőbe és kb. 16 perc alatt megsütjük. 3 db lapot sütünk 4-4 tojásból. Amikor kihültek a lapok, akkor a krémet 3 felé osztjuk és megkenjük vele a tortalapokat.
Vigyázat: A torta tetejét nem kenjük meg vele, azt külön margarin krémmel fogjuk megkenni közvetlenül azelőtt, hogy az Elza tortaostyát feltennénk rá!!
A torta oldalát is margarinos krémmel kenjük meg.
Margarinkrém készítése:
15 dkg margarint elkeverünk 15 dkg porcukorral, jól összeturmixoljuk vagy villával kihabosítjuk és ezután kenjük símára a torta tetején!! Ezután azonnal rátesszük az Elza tortaostyát!!
Torta betöltése:
Az első lapra rásimítjuk a krém felét, majd hasonló módon járunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, de azt ne kenjük meg ezzel a krémmel, hanem margarinos krémmel kenjük meg az Elza tortaostya felhelyezése előtt közvetlenül!!
Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Részletes leírása a tortaostya felrakásának:
https://tortadekor.blogspot.com/2015/08/ostyakep-felhelyezese-tortara.html
Elza tortaostya felhelyezése:
Először körbevágjuk a tortaostyát, majd rátesszük a tortára frissen rákent margarinos krém tetejére az Elza tortaostyát és óvatosan rányomkodjuk száraz kézzel a tortára, majd az ostya közepétől kezdve gyorsan rásímítjuk, rányomkodjuk a tortára. Vigyázat! Törékeny az ostya és ezért kell vele óvatosan bánni. A gyorsaság azért kell, mert a felolvadhat a festék ha
sokáig tartjuk rajta a kezünket!!
Ezután a torta tetejére középre és teszünk egy teáskanál jégzselét, amit azonnal szétkenünk a kanállal, majd hosszú életlen késsel is elsímitunk az ostya tetején.
A torta díszítése:
Felverjük kemény habbá a Hulala tejszínhabokat habfixálóval, külön-külön tálba. Az egyik tálba a tejszínhabhoz piros ételfestéket teszünk és azzal jól összekeverjük, a másik tejszínhabot fehéren hagyjuk. Elkészítjük a margarin krémet is és habzsákba tesszük csillagcsöves kinyomóval.
Ezután először az Elza tortaostya körül margarin krémmel díszítjük a tortát úgy, hogy a margarinkrém az ostya szélét lenyomja, ne pördüljön fel. Ezután a margarinkrém tetejére kék és fehér színű habtejszín rózsákat is nyomunk, amihez kék ételfestéket használunk. A torta oldala kék és fehér színü nagy habrózsákkal lesz díszítve, keményre felvert habtejszínnel, csillagcsöves kinyomóval.
Citromos krém készítése:
A pudingport egy kis tejjel símára keverjük, majd hozzáadjuk az összes tejet és sürüre főzzük, majd levesszük a tűzről, beletesszük a 14 evőkanál kristálycukrot, és időnként megkavargatva, hideg vízbe állítva a lábast kihűtjük. Ezután a habosra kevert margarinnal egynemű krémmé keverjük,
beletesszük a 3 db citrom leszürt levét és utána turmixgéppel felverjük. Ezt követően kb. fél órára hütőbe tesszük, utána lehet kenni vele a tortát. Tölteléknek is megfelel, és díszítésre is alkalmas.