Házi vanília jégkrém fagylalt
Hozzávalók:
1 tasak vaníliás pudingpor
400 ml tej
1 ek. vanília aroma vagy vaníliás cukor 1 tasak
3 ek. kristálycukor
3 púpozott evőkanál porcukor
6 nagy ek. tejföl
2 tojás sárgája + külön 2 tojás fehérje
Elkészítés:
Kimérjük a tejet, kis lábasba tesszük a pudingport, és egy kevés tejjel összekeverjük. Ezután kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját felverjük és hozzáadjuk a tejes pudingporhoz, majd jól összekeverjük és a többi tejet is ráöntjük. Sürüre főzzük a pudingot a tejjel. Amikor megfőtt akkor beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, majd hideg vízbe állítjuk a lábast és kihütjük, utána
tesszük bele a felvert tojásfehérje habot, majd a tejfölt. Fakanállal először jól összekeverjük, majd robotgéppel felverjük és a hideg pudingos keveréket poharakba és jégkrémes kis rekeszekbe kanalazzuk, néhányszor az asztalhoz ütögetjük a jégkrémes rekeszeket azért, hogy ne maradjon levegő
a fagyikrém között, majd lefagyasztjuk a mélyhütőben. 2,5-3 óra alatt megdermed és lehet fogyasztani.
Ebből a mennyiségből 3 pohárnyi és 6 jégkrém rekeszes fagyi lett.