Csokis torta szülinapra
Hozzávalók:
2x5 tojás
2x5 ek. rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
2x5 ek. kristálycukor
Töltelék:
3 cs. csokis pudingpor
22,5 dkg Ráma margarin
9 ek. kristálycukor
1200 ml tej
Tetejére:
1 tábla (10 dkg) étcsoki
5 dkg Ráma margarin
Díszítés:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
1 ek. piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként óvatosan adagoljuk a tojás sárgájához, a réteslisztet szintén kanalanként adagoljuk és óvatosan összekeverjük a masszát és szív alakú sütőformába öntjük, melyet
előzőleg sütőpapírral kibélelünk. 2 db szív alakú tortalapot készitünk, 25-25 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez kimérjük a tejet, egy kevés tejet összekeverünk pudingporral, majd a többi tejet is hozzáöntjük és sürüre főzzük, cukorral ízesítjük és jól összekeverjük. Hideg vízbe állítjuk a lábast és folyamatosan keverjük a krémet nehogy bebőrösödjön. Amikor már langyosra hült a krém, akkor
hozzákeverjük az előzőleg kb. fél órával a hütőből kivett és összekevert margarint is és hütőbe tesszük a krémet kb. fél órára, majd a kihült tortalapokat kettévágjuk, a torta tetejét és oldalát bekenjük a krémmel.
A torta tetejére az étcsokit a margarinnal gőz felett megolvasztjuk, és azonnal a torta tetejére öntjük a csokimasszát és gyorsan elkenjük egy nagy késsel, majd a tortát hütőbe tesszük. Pár perc alatt megszilárdul a csoki, utána lehet díszíteni a torta tetejét is.
Először az egyik tejszínt készítjük el: picit verjük a tejszínt majd habfixálót keverünk hozzá, utána kemény habbá verjük a habfixálóval együtt. Ezután a másik tejszínt is kemény habbá verjük a fenti módszerrel és hozzákeverünk egy kis piros ételfestéket is. Ezután habzsákba tesszük a tejszínhabot és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.