Cicás csokitorta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x4 ek. rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
20 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
Díszítés:
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
pár csepp piros ételfesték
1 cs. habfixáló
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, szódabikarbónát és jól összekeverjük. Ezután a kemény habot és a réteslisztet óvatosan, kanalanként hozzáadjuk és összekeverjük. Előmelegített sütőben először az első 4 tojásból sütünk piskótát, majd a második 4 db tojásból sütjük meg a piskótát. Az első adagot 30 perc
alatt, a második adagot 25 perc alatt sütjük meg.
A töltelékhez pudingport megfőzzük a tejjel, cukorral ízesítjük, langyosra hütjük, és utána hozzákeverjük a szobahőmérsékletü margarint. Hütőbe tesszük kb. fél órára, utána megtöltjük vele a tortalapokat és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát is.
A díszítéshez felverjük a tejszínhabot, majd kettéosztjuk. Az egyik részébe pár csepp piros ételfestéket teszünk, és jól összekeverjük, a másik része fehéren marad. 3 db habzsákba tesszük a tejszínhabot és díszítjük csillagcsöves kinyomóval a tortát. A harmadik habzsákba kevés fehér tejszínhabot teszünk, kis lyukú kinyomóval a torta tetejét díszítjük.
A cica készítéshez felolvasztjuk az étcsokit, nejlon zacskóba tesszük és egy cica mintát átrajzolunk. Ezután gyorsan a torta tetejére tesszük, jól belenyomkodjuk a csokis cicát a tejszínhabba, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és máris készen vagyunk. Kis időre hütőbe tesszük, azután lehet fogyasztani.