Fatörzs torta kockás mintával
Hozzávalók a tésztához:
3x3 tojás
3x3 ek. kristálycukor
3x3 ek. rétesliszt
3x1/2 tk. szódabikarbóna
2 ek. kakaópor
A töltelékhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg margarin
A tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
5 dkg fehér csoki
A torta oldalának díszítéséhez:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
2 tk. kakaópor
Állatkák, gomba készítése:
25 dkg kekszmorzsa
7,5 dkg porcukor
1,5 ek. baracklekvár
1/2 tk. rumaroma
12,5 dkg margarin
1,5 ek. kakaópor
Cukormáz készítése:
10 dkg kristálycukor
1 ek. piros ételfesték
2 tk. kakaópor
1 tk. citromlé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához + a réteslisztet is kanalanként hozzáadjuk. A masszát kettéválasztjuk, az egyik részhez keverjük a kakaóport, majd habzsákba töltjük a fehér és a kakaós masszát és felváltva spirál alakba belenyomjuk a kerek tortasütőbe.
Ugy csináljuk, hogy az egyik tortalapnál a világossal, a másik tortalapnál a sötét kakaós masszával kezdjük a süti kinyomását a kerek tepsibe.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük, 3 lapot készítünk.
A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel, majd amikor langyos, akkor adjuk hozzá a margarint, hütőbe tesszük kb. fél órára.
Amikor kihült a 3 tortalap, akkor megkenjük ezeket a krémmel és a torta oldalát is megkenjük. Ezután a torta tetejének díszítéséhez megolvasztjuk a csokikat - először a fehér csokit, majd az étcsokit a margarinnal - és az étcsokit azonnal ráöntjük a torta tetejére és eligazítjuk késsel,
majd a habzsákban levő fehér csokival gyorsan spirál köröket húzunk. Hütőbe tesszük. Amikor meghült a csoki, akkor a tejszínhabot felverjük habfixálóval, kakaóport is belekeverjük, majd habzsákból kinyomjuk a torta oldalára csíkokban.
Végül, de nem utolsó sorban - bár ezzel is lehet kezdeni - elkészítjük a kekszes süteményt, melyhez a hozzávalókat összegyúrjuk és hütőbe tesszük kb. fél órára, utána megformázzuk a sünit, mókust és a gombákat és szintén hütőbe tesszük.
A cukormázat a fenti alapanyagok összekeverésével, turmixolásával elkészítjük, majd 3 felé osztjuk a masszát: az egyikbe piros ételfestéket, a másikba kakaóport teszünk, a harmadikat fehéren hagyjuk és habzsákba tesszük. Kis lyukat vágunk a habzsákon és díszítjuk a gombákat,
mókust és a sünit. Megvárjuk amig megköt a cukormáz, utána lehet fogyasztani a tortát és a díszeket is.