Húsvéti habos torta
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 tasak csokipuding por
400 mg tej
3 ek. kristálycukor
Díszités:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 ek. kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük, a sárgájához adjuk a cukrot és a szódabikarbónát, majd fehéredésig keverjük. Ehhez a masszához adjuk kanalanként, óvatosan a felvert habot és a réteslisztet, majd tepsibe öntjük és 30 perc alatt megsütjük a piskótát.
A csokipuding port tejjel megfőzzük, amikor besürüsödik akkor hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült akkor rátesszük a szintén kihült piskóta tésztára, amit előzőleg kettévágunk. A másik lapot rátesszük a krémre, majd a tejszínhab felébe kakaóport teszünk, majd felverjük a tejszínhabot,tasakba tesszük és csillagcsővel díszítjük a torta oldalát és tetejét.