Kakaós, mascarpones kerek torta
Hozzávalók egy 26 cm-es tortához:
A piskótához:
2x5 tojás
2x5 ek. kristálycukor
2x5 ek. rétesliszt
2x1/2 ek. szódabikarbóna
A krémhez:
50 dkg mascarpone krémsajt (két kisebb doboz)
4 db tojás
10 dkg porcukor
5 dl tejszínhab
2 cs. habfixáló
3 púpozott evőkanál Nesquik kakaópor (megszitálva)
Díszítés:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
kevés lila ételfesték
5 dkg fehér csoki
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
Piskóta elkészítése:
Két darab kerek piskótát sütünk. A piskótához az 5-5 tojást kettéválasztjuk, a tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Ezután a réteslisztet és a tojásfehérje kemény habját kanalanként, óvatosan belerakjuk a tojás sárgájába és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze és sütőpapírral bélelt kerek tortasütőbe öntjük a masszát és 30 perc alatt megsütjük az első lapot,
a második lapot 25 perc alatt sütjük meg. Ha elkészült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és félretesszük, hagyjuk kihülni. Amikor kihültek a lapok, akkor mind a kettőt felébe vágjuk, igy lesz több rétegű a tortánk.
Krém elkészítése:
A krémhez a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, az 5 dl tejszínt habfixálóval szintén kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáteszük a mascarponét, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a megszitált kakaóport és jól összekeverjük, turmixgéppel is. Hozzákeverjük óvatosan a tojáshabot és a tejszínhabot, majd kb. fél órára hütőbe tesszük hogy megszilárduljon.
Díszítés:
Étcsokit olvasztunk 5 dkg margarinnal és a torta tetejére öntjük, majd késsel gyorsan elsímitjuk. Gőz felett felolvasztjuk a fehér csokit, nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta és először a torta tetejére spirálokat rajzolunk, melyet fogpiszkálóval befelé és kifelé mintázunk,
a megmaradt fehér csokiból sütőpapírra virág mintákat rajzolunk sablon alapján.
Torta összeállítása:
Mind a négy lapot megkenjük a krémmel, a torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, majd hütőbe tesszük. A torta tetejére csokimázt készítünk, fehér csokival díszítjük, majd Hulala tejszínhabbal, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét lila színnel, oldalát pedig fehér színü tejszínhabbal díszítjük, majd a torta tetejére fehér csokidíszeket is teszünk.