Habos almás sütemény
Közepes tepsiben sütve.
Tepsi mérete: 34x24 cm
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás sárgája
15 dkg hideg Ráma margarin
10 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
25 dkg liszt + 3 púpozott evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
6 db nagy méretü alma
6 ek. kristálycukor
3 ek. zsemlemorzsa
Tetejére a hab:
6 tojás fehérje
6 ek. porcukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőben pihentetjük.
A tisztított, reszelt almát megpároljuk, ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tepsibe fektetjük, kézzel eligazítjuk a tepsi alján a tésztát. Villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk a tésztát, és egyenletesen rásimítjuk az almás tölteléket is, és 15 percig sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és citromlével.
A süteményt kivesszük a sütőből, ráhalmozzuk a habot, és még 20 percig sütjük, míg szépen megpirul a teteje. Ezután még kb. 15 percig nyitott sütőajtó mellett szárítjuk a sütemény habját, majd kivesszük a sütit és hülni hagyjuk. Amikor kihült, akkor éles késsel felszeleteljük.