Almás kosárkák linzer tésztából
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
25 dkg Rama margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
Kb.15-20 dkg sárgabaracklekvár (amennyit a tészta megkíván) a kész sütik megtöltéséhez)
Töltelék:
1,5 kg alma
9 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána folpackba csomagolva fél óráig
hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Ezután nagy kerek szaggatóval kiszúrjuk a kosárkákat, majd muffin sütőbe nyomkodjuk a korongokat, alul villával megszurkáljuk, zsemlemorzsát teszünk az aljára, utána ráhalmozzuk az előzőleg megpárolt almás tölteléket. Ezután kis malac formákat, malacfejet szúrúnk ki, és azt rátesszük az almás töltelék tetejére, utána tojás sárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Sütés után várunk néhány percet, majd hegyes késsel fellazítjuk, majd óvatosan kivesszük a kosárkákat.
Ebből a mennyiségből 27 db kosárka lett.