Fanta szelet készítése
Hozzávalók:
4 tojás
4 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
4 ek. rétesliszt
1 ek. kakaópor
1 ek. olaj
Töltelék:
500 mg. tehéntúró
15 dkg porcukor
15 dkg Ráma margarin
Tetejére:
800 ml fanta narancs üdítő
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak, a sárgájához keverjük az 4 ek.cukrot, 1 ek. kakaóport, olajat, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A felvert habot és a lisztet kanalanként, óvatosan hozzá adagoljuk, összekeverjük és a masszát egy közepes tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kihült tészta tetejére ráhalmozzuk a túrós krémet, majd a Fanta narancsos vanília pudingos krémet a tetejére még langyosan ráöntjük, kicsit megrázzuk a tepsit, hogy egyenletesen eloszlassuk a krémet, majd hütőbe kerül, és kb. egy óra múlva fogyasztható. Fogyasztás előtt mind a négy oldalából levágunk a sütinek, megcsinosítjuk, majd kocka alakban szeleteljük.