Fehér csokis piskóta tekercs
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. rétesliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
Tetejére:
10 dkg Milka fehér csoki
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukrot és a szódabikarbónát, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kemény habot és kanalanként a réteslisztet, és óvatosan összekeverjük, majd tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült a tészta, akkor még melegen feltekerjük és megfőzzük tejjel besüritve a pudingport, majd kihütjük és utána a tekercsbe kanalazzuk.
A díszítéshez megolvasztjuk először a fehér csokit gőz felett (vigyázzunk, hogy a csokit tartalmazó lábasunk ne érjen bele a forró vízbe) és rákenjük a tekercsekre. (A fehér csokihoz nem kell margarint tenni!)
Ezután az étcsokit megolvasztjuk, nejlon zacskóba tesszük és kis lyukat vágva
díszítjük a tekercs tetejét. Ha csak díszítünk, akkor az étcsokihoz sem kell margarin! Akkor kell margarin ha a torta vagy tekercs egész felületét bevonjuk vele!