Házi csokis fagyi készítése
Fagylaltalap:
2 dl tej
2 tojássárgája
3 ek. porcukor
10 dkg tejcsokoládé
1 ek. holland kakaópor
2 dl habtejszín
1. A fagylaltalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet: akkor jó, amikor a fakanál hátát már bevonja, és ha végighúzzuk az ujjunkat a fakanál hátán, határozottan megmarad a nyoma. Nem szabad túlmelegíteni, akkor ugyanis rántotta lesz a végeredmény.
2. Egy tálba előkészítjük az apróra vágott étcsokoládét és a kakaóport. Erre ráöntjük a forró tojásos krémet, és kézi habverő segítségével egyneművé keverjük. Végül hozzáadjuk a laza habbá felvert tejszínt
is. A fagylaltalapot teljesen kihűtjük.
3. A kihűlt fagylaltalapot poharakba adagoljuk, és a mélyhűtőben kifagyasztjuk. 2,5 óra alatt készen lesz, megszilárdul és már fogyasztható.