Csokis torta
Hozzávalók a tésztához:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
Töltelékhez:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
15 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
A mázhoz:
10 dkg (1 tábla) étcsoki
5 dkg Ráma margarin
Díszítés:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt a habot óvatosan, kanalanként adagoljuk a tojás sárgájához, valamint a réteslisztet is kanalanként adagoljuk a tojás sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és
az előzőleg sütőpapírral bélelt kerek tortaformába tesszük és előmelegített sütőben az első lapot 34 perc alatt megsütjük. Sütés után hagyjuk kihülni, majd megmérjük vonalzóval a tortalapot és
középen kettévágjuk és két téglalap alakú tortalapot kapunk.
Csokipuding készítése:
2 zacskó csokis pudingport öntünk egy lábasba és kimérjük hozzá a tejet, majd először kis mennyiségben hozzáöntünk tejet a pudingporhoz, összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáöntjük és megfőzzük. Amikor
besürüsödik levesszük a tüzhelyről, cukrot teszünk bele, kihütjük és utána a margarint is belekeverjük, majd robotgéppel felverjük, utána hütőbe tesszük kb. fél órára, azután kenjük rá a tortalapokra.
Máz elkészítése:
Gőz felett felolvasztjuk a csokit a margarinnal és ráöntjük a torta tetejére, gyorsan késsel elsímítjuk, majd hütőbe tesszük.
Torta összeállítása:
A kihült csokikrémmel megkenjük először az egyik tortalapot, majd rátesszük a másik tortalapot és annak a tetejét is megkenjük csokikrémmel. Ezután ráöntjük a torta tetejére még forrón a felolvasztott étcsokit és késsel gyorsan eligazítjuk, ezután gyorsan bevágásokat készítünk a torta tetején mert igy
könnyebb lesz szeletelni. Ezt követően kemény habbá verjük a tejszínt. Habzsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét. Hütőbe tesszük kb. fél órára, utána fogyasztható.