Linzer tojások, nyuszik
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
25 dkg Rama margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
Kb.15-20 dkg sárgabaracklekvár (amennyit a tészta megkíván) a kész sütik megtöltéséhez)
Díszités:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 kiskanál kakaópor
1 tk. citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána folpackba csomagolva fél óráig
hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Ezután kiszúrjuk a tojás alakú és nyuszis mintákat. Ezután tojással megkenjük a kiszúrt sütiket.
Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen
(de nem forrón) baracklekvárral megkenjük a nyuszis és tojás alakú sütiket és
kettesével egymásra rakjuk. A tetejét az előzőleg felvert cukormázzal díszítjük. Először a fehér cukormázat késsel rákenjük, majd a kakaós részt nejlon zacskóból kinyomjuk. Ez a süti nagyon puha és omlós lesz, nem kell napokat várni arra, hogy megpuhuljon.
Fedeles műanyag tálba rakjuk. Így tárolva 1-2 hétig is eláll.
Az omlós linzer titka:
Omlós tészta készítésekor mindig hidegek legyenek a hozzávalók. Gyors
mozdulatokkal dolgozzunk az összeállítás során, majd tegyük fóliába csomagolva hűtőbe, fél órára. Ha formázás során átmelegedne a tészta, újra tegyük hűtőbe egy kis időre.