Diós kerek torta készítése
Hozzávalók a tésztához:
2x5 tojás
2x5 ek. kristálycukor
2x5 ek. rétesliszt
2x1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2x5 dkg darált dió
Töltelék:
vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
2 tojás sárgája
Torta oldalára:
2-3 dkg porcukrozott darált dió
Teteje:
10 dkg (egy tábla) étcsoki
5 dkg margarin
15 db fél dióbél
250 mg. Hulala tejszínhab (egy kis doboz)
1 csomag habfixáló
5 dkg fehér csoki (fél tábla)
Tortalapok elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a 10 ek. kristálycukrot és a szódabikarbónát és a diót. Ezeket jól összekeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét. Amikor már kemény habja lett, akkor kanalanként hozzáadagoljuk a tojássárgájához a liszttel együtt. Óvatosan keverjük nehogy a hab összetörjön. Az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd a már korábban begyújtott sütőbe tesszük. Két kerek lapot sütünk, az elsőt 25 percig, a második lapot 23 percig sütjük, majd hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor félbevágjuk a két tortalapot, igy lesz belőlük
4 db tortalap, melyet pudingkrémmel megkenünk.
Pudingkrém készítése:
A töltelékhez megfőzzük a vaníliás pudingport a tejjel, majd amikor már megfőtt beletesszük a cukrot és jól összekeverjük, kihűtjük és turmixgéppel hozzákeverjük a margarint is, majd fél órára hütőbe tesszük, ezután négy felé osztjuk, majd rákenjük az előzőleg már kihült tortalapokra, majd a torta
tetejére. A torta teteje lesz a legszebb és legsímább tortalap.
A torta tetejére:
Először 5 dkg fehér csokit olvasztunk gőz felett, majd ezt nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta, félretesszük, ezután olvasztjuk meg az étcsokit. Az étcsokit kockákra törjük, beletesszük a margarint, majd megolvasztjuk gőz felett. Amikor már kellően folyékony és fényes akkor ráöntjük a felső tortalap tetejére és késsel gyorsan elsímitjuk.
Ezután spirál alakban azonnal ráfolyatjuk a fehér csokit is és fogpiszkálóval díszítjük (befelé húzzuk gyorsan a vonalakat) Sietni kell, mert az étcsoki gyorsan megszilárdul, utána már nem lehet díszíteni vele a tortát. Hütőbe tesszük amig teljesen meg nem szilárdul a tetején a csoki, majd
a tejszínt kemény habbá verjük, fixálót is teszünk bele, utána habzsákba halmozzuk, csillagcsöves kinyomóval megdíszítjük a torta tetejét, utána a tejszínhab tetejére körbe fél-fél diót teszünk, majd ismét hütőbe tesszük a tortát, és kb. fél óra múlva fogyaszthatjuk.
A torta oldalára:
Kb. 2-3 dkg darált dióval fedjük be a torta oldalát.
A torta szeletelése:
Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel a tortaszeleteket. Minden szelet vágása után mossuk meg a kést, és újra mártsuk forró vízbe igy nem fog széttörni a csokiréteg a tetején.