Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20241208_135358.jpg

img_20241209_145513.jpg

Diós kerek torta készítése

Hozzávalók a tésztához:

2x5 tojás
2x5 ek. kristálycukor
2x5 ek. rétesliszt
2x1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2x5 dkg darált dió

Töltelék:

vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
2 tojás sárgája

Torta oldalára:

2-3 dkg porcukrozott darált dió

Teteje:

10 dkg (egy tábla) étcsoki
5 dkg margarin
15 db fél dióbél
250 mg. Hulala tejszínhab (egy kis doboz)
1 csomag habfixáló
5 dkg fehér csoki (fél tábla)

Tortalapok elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a 10 ek. kristálycukrot és a szódabikarbónát és a diót. Ezeket jól összekeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét. Amikor már kemény habja lett, akkor kanalanként hozzáadagoljuk a tojássárgájához a liszttel együtt. Óvatosan keverjük nehogy a hab összetörjön. Az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd a már korábban begyújtott sütőbe tesszük. Két kerek lapot sütünk, az elsőt 25 percig, a második lapot 23 percig sütjük, majd hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor félbevágjuk a két tortalapot, igy lesz belőlük
4 db tortalap, melyet pudingkrémmel megkenünk.

Pudingkrém készítése:

A töltelékhez megfőzzük a vaníliás pudingport a tejjel, majd amikor már megfőtt beletesszük a cukrot és jól összekeverjük, kihűtjük és turmixgéppel hozzákeverjük a margarint is, majd fél órára hütőbe tesszük, ezután négy felé osztjuk, majd rákenjük az előzőleg már kihült tortalapokra, majd a torta
tetejére. A torta teteje lesz a legszebb és legsímább tortalap.

A torta tetejére:

Először 5 dkg fehér csokit olvasztunk gőz felett, majd ezt nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta, félretesszük, ezután olvasztjuk meg az étcsokit. Az étcsokit kockákra törjük, beletesszük a margarint, majd megolvasztjuk gőz felett. Amikor már kellően folyékony és fényes akkor ráöntjük a felső tortalap tetejére és késsel gyorsan elsímitjuk.
Ezután spirál alakban azonnal ráfolyatjuk a fehér csokit is és fogpiszkálóval díszítjük (befelé húzzuk gyorsan a vonalakat) Sietni kell, mert az étcsoki gyorsan megszilárdul, utána már nem lehet díszíteni vele a tortát. Hütőbe tesszük amig teljesen meg nem szilárdul a tetején a csoki, majd
a tejszínt kemény habbá verjük, fixálót is teszünk bele, utána habzsákba halmozzuk, csillagcsöves kinyomóval megdíszítjük a torta tetejét, utána a tejszínhab tetejére körbe fél-fél diót teszünk, majd ismét hütőbe tesszük a tortát, és kb. fél óra múlva fogyaszthatjuk.

A torta oldalára:

Kb. 2-3 dkg darált dióval fedjük be a torta oldalát.

A torta szeletelése:

Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel a tortaszeleteket. Minden szelet vágása után mossuk meg a kést, és újra mártsuk forró vízbe igy nem fog széttörni a csokiréteg a tetején.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 245
Tegnapi: 107
Heti: 656
Havi: 3 295
Össz.: 204 641

Látogatottság növelés
Oldal: Diós kerek torta
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2025 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »