Valentin napi csokis piskóta torta
Hozzávalók:
2x5 tojás
2x5 ek. kristálycukor
2x1 tk. szódabikarbóna
2x5 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 tasak csokis pudingpor
750 ml tej
6 ek. cukor
15 dkg margarin
Tetejére:
10 dkg (egy tábla) étcsoki
5 dkg Ráma margarin
5 dkg fehér csoki (itt nem kell margarin)
+ 5 dkg étcsoki
Díszítés:
250 mg. Hulala tejszínhab
1 tasak habfixáló
kevés piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd 2 db tortalapot sütünk. A sütési ideje az első tortalapnak 25 perc, 20 perc a második tortalapnak.
A csoki pudingot a tejjel megfőzzük, besűrítjük, és hozzákeverjük a 6 ek. kristálycukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor a margarint is hozzákeverjük, robotgéppel felverjük, kb. fél órára hütőbe tesszük, majd megtöltjük vele a tortalapok belsejét és külsejét is.
Megolvasztjuk először az 5 dkg étcsokit gőz felett, nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta és sziveket rajzolunk egy sablonra, ezután hütőbe tesszük néhány percre amig megdermed.
A tetejére olvasztott csokit teszünk. Gőz felett felolvasztjuk először a fehér csokit és ezt nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta, majd utána az étcsokit margarinnal felolvasztjuk. Amikor megolvadt az étcsoki, akkor azonnal ráöntjük a torta tetejére és késsel elsímítjuk, ezután gyorsan spirál alakban rányomjuk a nejlon zacskóból a fehér csokit és fogpiszkálóval 5x kifelé, 5x befelé húzzuk rajta a gyorsan a vonalakat, igy lesz szép mintánk.
Ezután belekeverünk a Hulala tejszínhabba egy kevés piros ételfestéket, majd kicsit verjük a tejszínt utána a habfixálót is beletesszük és kemény habbá verjük. Ezt követően habzsákba tesszük kanállal a rózsaszínü tejszínhabot, csillagcsöves kinyomóval díszítjük körbe a tortát, majd rátesszük
a tetejére a már megdermedt szivecskéket. Ezzel készen is van a tortánk, kis időre hütőbe tesszük, majd szeletelhetjük meleg vizes késsel hogy ne törjön szét a csoki a tetején.