Sós linzer nyuszik Húsvétra
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 púpos ek. só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
15 dkg Ráma margarin
2 ek. tejföl 20 %-os
1/2 tk. szódabikarbóna
Elkészítés:
A margarint összedaraboljuk, a liszthez először a sót és szódabikarbónát hozzákeverjük, majd a többi hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló hideg legyen és gyorsan dolgozzunk a tésztával. Amikor összeállt a tészta, akkor folpackba csomagoljuk
és fél óráig hütőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Ezután egy nagyobb nyuszifejes kiszúrót belisztezünk és a tésztába nyomva kiszaggatjuk a sütiket.
Minden szaggatás után ismét lisztbe kell mártani a nyuszifejet és utána kiszórni a belsejéből a felesleges lisztet, majd ezután szaggatjuk ki a tésztát, igy kiadja a teljes formát: a nyuszi arcát, bajuszát, szemeit is. Tojás sárgájával + egy evőkanál tejjel lekenjük és kb. 17-20 perc alatt megsütjük.