
Kinder Bueno torta mancsőrjárat
Piskóta hozzávalók:
3x4 tojás
3x4 ek. kristálycukor
3x4 ek. rétesliszt
3x1 tk. szódabikarbóna
1 ek. kakaópor szitálva
2 ek. olaj
1-1 szelet (összesen 3 db) Kinder Bueno csoki reszelve (a kisebb, 4 szeletes csokiból)
Krém hozzávalók:
250 ml Hulala tejszinhab (1 doboz) kemény habbá verve
500 ml mascarpone
egy üveg nutella
Díszítés hozzávalók:
1 db Mancs őrjárat torta ostya
Jégzselé a torta tetejére
7 dkg Ráma margarin + 7 dkg porcukor a torta ostya alá és a torta ostya köré is lenyomatnak.
Körbe a tetejére Kinder Bueno tejcsoki darabok (kockák) a tejszínhab tetejére
(megtördelem a csokit, 1-1 kockát teszek rá)
3 kisebb doboz (200 ml) Hulala tejszínhab
2 teáskanál kakaópor
3 db habfixáló
16 kocka Kinder Bueno csoki barna tejcsoki a torta tetejére körbe
(tejszínhab, csoki, tejszinhab, csoki)
Fehér és barna szinek felváltva a tejszínhabból és ezzel a torta oldalát és tetejét körbe díszíteni.
Részletes leírása a tortaostya felrakásának:
https://tortadekor.blogspot.com/2015/08/ostyakep-felhelyezese-tortara.html
tortaostya felhelyezése:
Először körbevágjuk a tortaostyát, majd rátesszük a tortára frissen rákent margarinos krém tetejére a Mancsőrjárat tortaostyát és óvatosan rányomkodjuk száraz kézzel a tortára, majd az ostya közepétől
kezdve gyorsan rásímítjuk, rányomkodjuk a tortára. Vigyázat! Törékeny az ostya és ezért kell vele óvatosan bánni. A gyorsaság azért kell, mert a felolvadhat a festék ha sokáig tartjuk rajta a kezünket!!
A legjobb ha kesztyüs kézzel simitjuk el a tortaostyát nehogy a festék feloldódjon!
Ezután a torta tetejére középre teszünk egy teáskanál jégzselét, amit azonnal szétkenünk a kanállal, majd hosszú életlen késsel is elsímitunk az ostya tetején. Nagyon gyorsan kell dolgoznunk.
Elkészítés:
Először piskótát készítünk: szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, a reszelt Kinder csoki szeletet és szódabikarbónát, és jól összekeverjük. A tojás fehérjéből kemény
habot verünk és kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és a réteslisztet is kanalanként hozzáadjuk, majd a masszát kerek tortasütőbe öntjük.
Összesen 3 kerek lapot sütünk. A három kerek piskóta lapot 20-16 perc alatt megsütjük.
Krém készítése:
A tejszínt felverjük kemény habbá, alaposan elkeverjük a mascarpone sajtkrémmel és a nutellával, majd hütőbe tesszük amig meg nem szilárdul, kb. fél órára.
Margarinos krém készítése:
A margarint összekeverjük a porcukorral és azonnal rákenjük a legfelső tortalapra, utána azonnal rátesszük a mancs őrjárat tortaostyát, majd körbe díszítjük ezzel a margarinos krémmel a tortaostyát ugy, hogy az ostya és a tortalap közé nyomjuk a krémet csillagcsöves kinyomóval azért, hogy ezzel
is lerögzítsük a tortaostyát, utána tesszük rá a felvert fehér tejszínhabot szintén csillagcsöves kinyomóval készítjük ezt is.
Torta összeállítása:
A kihűlt 3 db piskóta lapot elővesszük. Az alsó piskótalapot megkenjük
alaposan a krémmel, rá a következő piskótalap, arra is krém, erre az utolsó piskótalap, majd a torta oldalát is bekenjük a tejszines, nutellás, mascarpones krémmel és késsel elsimitjuk, ezután a torta tetejét (amelyet még nem kentünk meg) margarinos cukros krémmel kenünk meg és rátesszük
a mancs őrjárat tortaostyát és finoman belenyomjuk kesztyüs kézzel a margarinos krémbe, ezután a tortaostya közepére tesszük a jégzselét és először kanállal, majd egy nagy késsel gyorsan szétkenjük,
majd a megmaradt vajkrémmel a tortaostyát körbe rögzítjük csillagcsöves kinyomóval, díszes formában.
A torta tetejét fehér habbal, a torta oldalát barna és fehér tejszínhabbal felváltva díszítjük. A torta tetejére, a tejszínhabra tesszük körbe az előzőleg eltördelt csoki darabokat, összesen 16 db kerül erre a tortára. Ezután másnapig hütőbe tesszük.
Tortadoboz felnyitása és lecsukása
Ha ajándékba visszük, akkor egy lenyitható nagyobb tortadobozba tesszük ezt a tortát és a doboz alá teszünk egy kerek csipkés torta alátétet. A tortadoboznak 4 oldala van és először jobbról, balról hajtjuk rá a tortára a dobozt, és összefogjuk a két középen levő nagy fogó fület, amivel majd vinni
tudjuk a tortát. Amikor összefogtuk a középső két nagy fület, utána elöl és hátul ráhajtjuk a kisebb füleket és igy zárjuk le a dobozt. Kinyitni úgy tudjuk, hogy a középső nagy füleket folyamatosan fogjuk és kissé lenyomjuk addíg, amig a másik két kis fül ki nem nyilik, majd óvatosan lenyitjuk a torták
oldalait, visszazárni ugyanúgy lehet ahogy fent leirtam.