Lekváros kagyló és bordás süti készitése leveles tésztából
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin + 10 dkg a kenéshez
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk, 2 rúd lesz belőle, 5-5 dkg margarint kb. 1 ek. liszttel összekeverünk, megkenjük a két rudat, feltekerjük mint a bejglit és 1-2 órára hütőbe tesszük, majd a rudakat még 2 felé daraboljuk, kinyújtjuk, és kisebb kiszúróval 6-6 kört vágunk belőlük és a köröket egymás tetetjére tesszük, összerakjuk. Ezután egy fakanállal középen benyomjuk a tésztát, a két
végét összecsippentjük és a közepébe lekvárt teszünk, tojással lekenjük, 45 perc alatt megsütjük.
A másik darab tésztát kinyújtjuk, téglalap alakokra vágjuk, 4 bevágást ejtünk minden darab tésztán, és a tésztának azt a felét, ahol nincs bevágás lekvárral megtöltjük és feltekerjük. Ezután tojással lekenjük és megsütjük kb. 45 perc alatt.
Cukor, só nem kell a nyers tésztába!