
Kakaós torta szeletek
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
3 ek. olaj
2 ek. kakaópor
Töltelékhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
750 ml tej
Tetejére díszítésnek:
kevés kakaópor stencil díszítéshez
Elkészítés:
Hagyományos piskótát sütünk: a 8 db tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot, olajat, kakaóport és a szódabikarbónát. A kakaóport előzőleg megszitáljuk, hogy ne legyen szemcsés. Ezután a fehérje habot és a réteslisztet kanalanként hozzáadagoljuk, óvatosan összekeverjük hogy ne törjön a hab, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, eligazítjuk,
és előmelegített sütőben 33 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel, amikor besürüsödött, akkor a cukrot hozzákeverjük, amikor kihült, akkor a margarint is hozzákeverjük és jól lehütjük hütőszekrénybe téve.
Amikor kihült a piskóta is, akkor kettévágjuk megkenjük a belsejét és a tetejét is. és úgy fordítjuk a sütit, hogy az alja legyen majd felül, mert az a simább felületü ugy kenjük rá a pudingot.
Ezután hütőbe tesszük a sütit egy óra hosszára, utána pedig kis kockákra felszeleteljük. Ezután a stencil lapot mindegyik kis kockára rátesszük, mindegyikre szórunk egy kis kakaóport és elegyengetjük
a mintán, majd óvatosan levesszük róla a stencil lapot, megmossuk és rátesszük a következő kocka süteményre. Ezután hütőbe tesszük és kb. fél óra múlva fogyaszthatjuk is.