Piskóta tekercs kakaós keretben
Hozzávalók a tekercshez:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. rétesliszt
A kakaós piskóta tésztához:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. rétesliszt
1 ek. kakaópor
1 ek. olaj
Töltelék:
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. csokis pudingpor
2x3 ek. kristálycukor
2x3 dl tej
Tetejére, oldalára díszítés:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 habfixáló
1 tábla étcsoki
5 mg. Ráma Margarin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak és óvatosan adagoljuk a sárgájához + kanalanként a réteslisztet is beletesszük, majd tepsibe öntjük és megsütjük. Amikor megsült akkor azonnal levesszük róla a sütőpapírt, új sütőpapírra feltekerjük és hagyjuk kihülni.
Megsütjük a kakaós piskótát is hasonlóan mint a fentit csak még kakaópor és olaj is kerül bele. A kakaós piskótát sütés után feldaraboljuk és a kisebb tepsi méretéhez igazítjuk és beledaraboljuk. A csoki pudingot és a vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, besűrítjük, beletesszük a 3-3 ek. kristálycukrot és hagyjuk langyosra hülni. Ezután kisebb tepsi közepébe tesszük az előzőleg csoki pudinggal megtöltött piskóta tekercset. A vaníliás puding egy részét a tekercs alá öntjük, a másik részét pedig a tekercs fölé öntjük, majd a megmaradt csoki pudingot rásímítjuk a torta tetejére és hütőbe tesszük. Egy éjszakára hagyjuk dermedni majd másnap gőz felett olvasztott csokival
(még 5 mg Margarin is kell hozzá) díszítjük, majd a Hulala tejszínhabbal is megdíszítjük a tetejét és az oldalát. A Hulala tejszínt előzőleg habfixálóval kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, csillagcsövet teszünk bele.
Sütési idő: 25-30 perc ez a sütőtől is függ.